vrijdag, 5. september 2008 - 20:12

Start met kentekenonderzoek met videocamera's

Tilburg

Op de invalswegen vanaf de ringbanen en de toegangswegen van de milieuzone staan videocamera's opgesteld. Deze camera's gaan medio volgende week kentekens registreren. Ze registreren alleen het kenteken en niet de snelheid van een voertuig. Het kentekenonderzoek spitst zich toe op vrachtverkeer. De camera´s blijven ongeveer 3 weken staan.

Aan de hand van de video-opnames is de hoeveelheid (vracht)verkeer na te gaan. Vervolgens wordt via de kentekenregistratie de euronorm bepaald die bij een kenteken van een vrachtwagen hoort. De euronorm zegt iets over de hoeveelheid schadelijke stoffen die de motor uitstoot. Hoe hoger de norm, hoe schoner de vrachtwagen.

De instelling van de milieuzone is een van de maatregelen uit het Luchtkwaliteitsplan Tilburg klaart de lucht. Door het uitvoeren van dit plan kan Tilburg voldoen aan de Europese luchtkwaliteitsnormen. Andere maatregelen uit het Luchtkwaliteitsplan zijn de zeer schone bussen die sinds 1 januari 2008 in Tilburg rijden, het bevorderen van de doorstroming van het verkeer en het rijden op aardgas door de gemeente en Tilburgse
bedrijven en instellingen. De aanleg van het laatste westelijke stuk van de Tangent levert ook een grote bijdrage aan de verbetering van de luchtkwaliteit in de stad.
Provincie:
Tag(s):