vrijdag, 8. februari 2008 - 15:26

Start proef filevermindering knooppunt Zaandam

Zaandam

Om files op korte termijn aan te pakken past Rijkswaterstaat vrijdagavond 9 februari het knooppunt Zaandam aan. Op het knooppunt krijgt de rijbaan van de A7 vanuit Purmerend nieuwe bewegwijzeringsborden en wegmarkering.

De nieuwe borden bevatten staande pijlen en visualiseren vroegtijdig de naderende verkeerssituatie. Dit zorgt voor een rustiger verkeersbeeld. Het beoogde effect is dat weggebruikers minder vaak van rijstrook wisselen. De aangepaste markering op de verbindingsweg van de A7 naar Amsterdam en Beverwijk (A8) geeft weggebruikers de mogelijkheid om eerder de afslag Beverwijk te nemen.

In de verbindingsweg van de A7 naar de A8 wordt een fileventiel aangebracht. Dat wil zeggen dat de uitvoegstrook richting Beverwijk tussen de 100 en 200 meter wordt verlengd. De weggebruikers die, zeker in de ochtendspits, afslaan naar Beverwijk, kunnen nu eerder de drukke verkeersstroom richting Amsterdam verlaten. Hierdoor ontstaat tijdwinst.
Werkzaamheden

De aanpassingen voor het knooppunt Zaandam worden in de nacht van vrijdag 9 februari 20.00 uur op zaterdag
10 februari 07.00 uur uitgevoerd. De werkzaamheden worden dusdanig uitgevoerd dat de wegen bereikbaar blijven. Bij slechte weersomstandigheden worden de werkzaamheden uitgesteld naar de volgende vrijdagavond 16 februari 2008.
Provincie:
Tag(s):