vrijdag, 14. november 2008 - 13:38

Start promotiecampagne 'Hoogeveen. Met een hoofdletter H'

Hoogeveen

Donderdag ging een promotiecampagne van start om Hoogeveen op een nieuwe en verfrissende manier op de kaart te zetten. ‘HOOGEVEEN. MET EEN HOOFDLETTER H’ is het thema van de campagne. Net als ‘kunst met een grote K’ benadrukt dit thema de ambitie en kwaliteit van Hoogeveen. De campagne wordt vooral gekoppeld aan de aansprekende evenementen van Hoogeveen. De gemeente is initiatiefnemer.

De afgelopen weken vond de aanloop plaats naar de bekendmaking van de campagne. Zo hingen er grote letters in de abri’s in de gemeente, met kreten als Recreatie en Wonen. Sinds gisteren hangen in de abri’s posters met de hoofdletter H. Ook is een filmpje op YouTube te zien met een zogenaamde ‘H-plakker’, een soort superman die in Nederland een aantal plaatsen bezoekt die beginnen met een H. Daar plakt hij de H op de plaatsnaamborden af, behalve in Hoogeveen. De filmpjes staan op het YouTube-kanaal van Hoogeveen: nl.youtube.com/gemeentehoogeveen. De Hoogeveense rapper Zukarn en zijn maten hebben een speciaal rapnummer voor Hoogeveen gemaakt: ‘Het is de H, H, H van Hoogeveen’.

Het college van B&W staat vierkant achter de campagne. Burgemeester Willem Urlings: “Er is in Hoogeveen zo veel positiefs. Energie, ontspanning, ontmoeting, kwaliteit en ambitie. Dat is Hoogeveen. Hoogeveen wordt niet voor niks met een hoofdletter H geschreven.�

De campagne is ontwikkeld door Open communicatiebureau uit Groningen. Zij stonden eerder aan de basis van de campagne 'Er gaat niets boven Groningen' en zijn verantwoordelijk voor de huidige imagocampagne van de provincie Drenthe.

Vera van Hees (projectleider) en Bert Hansma zijn verbonden aan de campagne. Zij gaan de komende tijd op stap om relaties te informeren over de campagne en de mogelijkheden om aan te haken. Inmiddels zijn er afspraken voor samenwerking rond het IJspleijn, het schaatsfeest in hartje Hoogeveen vanaf december, en de verkiezing voor Hoogevener van het Jaar. Ook zijn er gesprekken met de Cascaderun. Meer informatie is te vinden op www.hoogeveenmeteenhoofdletterh.nl.
Provincie:
Tag(s):