donderdag, 17. april 2008 - 19:44

Start re-integratie bij lokale arbeidsmarkt

Almere

Om klanten van de Dienst Sociale Zaken weer aan het werk te helpen, moet de vraag vanuit de lokale arbeidsmarkt het startpunt zijn. De gemeente Almere is daarom een uniek samenwerkingsverband aangegaan met het Kenniscentrum Handel en ROC Flevoland.

Vijftien klanten van de Dienst Sociale Zaken in Almere volgen inmiddels het leer/werktraject Verkoopmedewerker Detailhandel bij het ROC Flevoland. De detailhandel is in Almere sterk vertegenwoordigd en zit te springen om meer en beter gekwalificeerde medewerkers. Het kenniscentrum Handel bracht deze behoefte en geschikte leerbedrijven in kaart , het ROC Flevoland ontwikkelde een opleiding en de gemeente Almere selecteerde de deelnemers.

Vakmentor
Maatwerk en intensieve begeleiding zijn erg belangrijk voor het slagen van dit project. Daarom hebben de samenwerkende organisaties een vakmentor aangesteld. Deze zorgt voor begeleiding van de deelnemers én is contactpersoon voor de leerbedrijven. Zo kunnen leerbedrijven de begeleiding van de deelnemers voor een groot deel uit handen geven. Dit verhoogt de bereidheid van bedrijven om leerplaatsen beschikbaar te stellen.

Ketenkring Almere
De gemeente Almere is steeds op zoek naar nieuwe manieren om klanten van de Dienst Sociale Zaken weer actief te krijgen. Bij voorkeur in samenwerking met andere organisaties en het bedrijfsleven in de stad. Het idee vanuit het Kenniscentrum Handel om de koppen bij elkaar te steken, greep Almere daarom met beide handen aan. De samenwerkingsovereenkomst ‘Ketenkring Almere’ werd afgelopen week officieel ondertekend.
Provincie:
Tag(s):