woensdag, 6. februari 2008 - 18:52

Start werkzaamheden Van Houdtplein

Bladel

Binnenkort wordt begonnen met de uitbreiding en vernieuwing van het Burgemeester Van Houdtplein in Bladel. De start van de werkzaamheden krijgt op woensdag 13 februari een officieel tintje. Om 16.00 uur zullen de kinderen, die destijds een handtekeningenactie hebben gehouden voor het behoud van de open ruimte, samen met wethouder Theo van de Voort een projectbord onthullen op het terrein.

Het plan wordt in fases uitgevoerd. Eerst wordt de nieuwe weg naast de kerk aangelegd. Als die klaar is, kan het verkeer daarvan gebruik maken en wordt begonnen met de aanleg van het plein. Hierdoor wordt de overlast voor het verkeer tot een minimum beperkt. Als alles volgens plan verloopt, kan het plein half mei worden opgeleverd.

Toen vorig jaar een aantal gebouwen naast de RK kerk in Bladel werd gesloopt, ontstond een open ruimte met fraai zicht op de gebouwen er omheen. Mede op verzoek van inwoners werd besloten die open ruimte te behouden en het bestaande Burgemeester Van Houdtplein te vergroten en te vernieuwen. De plannen daarvoor zijn in nauwe samenspraak met de inwoners ontwikkeld.
Provincie:
Tag(s):