dinsdag, 8. juli 2008 - 20:08

Startschot van project mobile speelvoorzieningen

Veere

Gedeputeerde van Zeeland, Van Heukelom en de wethouder Melse (Veere) hebben dinsdag 8 juli in Koudekerke het startschot gegeven van het project met mobile speelvoorzieningen. Deze bestaan o.a. uit een Pannakooi en een skatebaan.

De Pannakooi is een soort voetbalveldje van 2 meter hoog en 6 meter in doorsnee met 2 doeltjes en is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Voordeel van de kooi is dat ballen niet in tuinen of op de straat terecht komen.

In het Veerse Zanddijk, bij de oude voetbalvelden aan de Veerseweg staat nu een skatebaan. Door het onthullen van een naambord heeft wethouder Melse deze geopend. De skatebaan is er gekomen door de inspanningen van de jongeren i.s.m. de wijkvereniging. Ook de Stadsraad Veere en sponsoren Rabobank en Woningstichting Walcheren droegen hun steentje bij.

De mobiele speelvoorzieningen zullen alle dertien Veerse kernen aandoen. De voorzieningen blijven een half jaar staan. Voor het vervolg buigt de Jeugdraad Veere zich over nieuwe plekken in de gemeente.
Provincie:
Tag(s):