maandag, 19. mei 2008 - 10:42

Startschot voor project Fit en Gezond

Zuidhorn

Op woensdag 21 mei geeft wethouder Sietze de Vries van de gemeente Zuidhorn het startschot voor het project Fit en Gezond. Vergrijzing en krapte op de arbeidsmarkt maken dat zoveel mogelijk mensen weer aan het werk gaan.

Voor zes van de tien uitkeringsgerechtigden zijn gezondheidsklachten reden om niet aan het werk te komen. Het project Fit en Gezond is een methode die ervoor zorgt, dat mensen met gezondheidsproblemen een grotere kans maken op het vinden van werk.

De gemeenteraad van Zuidhorn heeft in februari 2008 ingestemd met het project Fit en Gezond. Doel van het project is gezondheidsbevordering en het vergroten van de kans op welbevinden. Zo wil de gemeente voor deze mensen de kans op deelname aan de maatschappij en vervolgens op de arbeidsmarkt, vergroten.

Alle inwoners (150) die een gemeentelijke uitkering ontvangen krijgen een persoonlijke uitnodiging om mee te doen aan het project. Geïnteresseerden kunnen bij de drie bedrijven gaan bewegen, namelijk bij Fysio-Fit in Noordhorn, Sport je fit in Grijpskerk en bij 2Move in Zuidhorn.

De gemeente verwacht met dit project een verbetering van de fysieke belastbaarheid, gezondheid, sociaal netwerk en welbevinden bij de uitkeringsgerechtigden. Ook verwacht de gemeente dat het programma een gezonde en actieve leefstijl bevordert.
Provincie:
Tag(s):