maandag, 1. september 2008 - 21:16

Startsein aanleg ruiter- en menpaden Dwingelderveld

Ruinen

Op zaterdag 6 september a.s. vinden bij het bezoekerscentrum op de Benderse in Ruinen demonstraties plaats van trekpaarden. Deze prachtige dieren laten zien hoe land- en bosbouwwerktuigen tot halverwege de vorige eeuw werden gebruikt. Boomslepen, ploegen en eggen worden afgewisseld met spel voor jong en oud.

Aanleiding voor deze trekpaardendemonstratie is de nieuwe ruiter- en menpaardenroute die in het Nationaal Park Dwingelderveld zal worden aangelegd. Vertegenwoordigers van de ruiter- en mensport wilden graag een bewegwijzerde paardenroute in het Nationaal Park en zijn het met de terreinbeherende organisaties eens geworden over een geschikte route in dit gebied. Het recreatieschap Drenthe gaat de bewegwijzering op zich nemen. Op 6 september zal Hans Hartog, directeur van het recreatieschap, het boek ‘Men- en ruiterroutes Drenthe +’ uitreiken aan vertegenwoordigers van de ruiter- en mensport uit de omgeving van het park. Voor hen gaat met het aanleggen van deze prachtige route een langgekoesterde wens in vervulling.

Het Nationaal Park en de terreinbeheerders willen de opening van deze route in stijl vieren, in de vorm van het trekpaardenevenement op 6 september. Achter de schaapskooi zal scheper Menno Koller als intermezzo vertellen over zijn werk met de Ruiner schaapskudde en laten zien hoe dit in zijn werk gaat.
Provincie:
Tag(s):