woensdag, 25. juni 2008 - 17:42

Startsein gegeven voor uitbreiding Geusseltpark

Maastricht

Met het oplaten van een zeppeling is woensdag in Maastricht de aftrap gegeven van de aanleg van de eerste fase van het Geusseltpark. Met de start van de aanleg van het park is de eerste stap gezet naar de uitbreiding van het park dat twee keer zo groot wordt. Een beeldbepalend element en belangrijke recreatieve voorziening is de uitgestrekte vijverpartij, die de lange, grote maat van het park benadrukt.

Het Geusseltpark is een gebied in het noordoosten van Maastricht. Het Geusseltpark ondergaat de komende jaren een volledige transformatie. Doelstelling is om het van oudsher groene gebied om te vormen tot een parkachtige omgeving. Met de bouw van het nieuwe zwembad en een sporthal komt er een duidelijk accent te liggen op sport en leisure. Daarnaast vallen de ontwikkelingen in het Geusseltpark voor een belangrijk deel onder de Gebiedsontwikkeling Maastricht-Valkenburg, waarvan de aanleg van
het park (vandaag) als een aftrap kan worden gezien.Het Geusseltpark krijgt ook een nadrukkelijke verbinding met de Landgoederenzone aan de noordzijde. De aangrenzende buurten krijgen met het nieuwe Geusseltpark een groen, recreatief park op loopafstand.
Provincie:
Tag(s):