dinsdag, 11. november 2008 - 9:26

Statenlid CU 'wild' om wildroosters

Harderwijk

Statenlid Lubbert van den Heuvel van de Gelderse ChristenUnie wil opheldering waarom tot op heden nog geen wildroosters zijn geplaatst op de provinciale wegen nabij de oprit A28.

De wildroosters zijn nodig om daarmee te voorkomen dat wilde zwijnen de snelweg op lopen. Uit berichtgevingen in de media blijkt dat het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland wel een onderzoek uitvoert naar het eventueel plaatsen van wildroosters, maar nog niet tot aanleg wil over gaan. Voor de ChristenUnie Statenfractie reden om aan het college te vragen wie er nu verantwoordelijk is als er op korte termijn ongelukken gebeuren. De verkeersveiligheid van de weggebruiker is hier in het geding en dat vraagt om adequaat optreden aldus Statenlid van den Heuvel.

Eerder al vroeg het gemeentebestuur van Nunspeet aandacht voor de problematiek, maar ondervond geen luisterend oor bij de provincie. Rijkswaterstaat plaatste langs de A28 wel wildrasters, zodat de kans kleiner is geworden dat wilde zwijnen de snelweg op lopen. Maar doordat de provinciale wegen Elspeterweg en de Eperweg de snelweg kruisen kunnen de wilde zwijnen door het ontbreken van wildroosters op die wegen alsnog de snelweg op lopen.

De komende dagen wordt ook geprobeerd de dieren met voer naar elders te lokken, zodat ze daar afgeschoten kunnen worden
Provincie:
Tag(s):