vrijdag, 18. juli 2008 - 13:27

Steeds meer benzinedieven lopen tegen de lamp

Houten

Omdat eigenaren van tankstations vaker online aangifte doen van diefstal van brandstof, worden er meer 'doorrijders' in de kraag gevat. Het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) maakte bekend dat er afgelopen juni voor het eerst meer dan duizend online aangiftes in een maand werden geregistreerd.

Vorige maand registreerde het 'Meldpunt Tanken Zonder Betalen' 1.130 online meldingen van brandstofdiefstal. Sinds de opening van het meldpunt in september 2006 is ruim 16.000 keer aangifte gedaan. Volgens het BVOM weten steeds meer ondernemers de weg naar het meldpunt te vinden. Minister Eurlings van Verkeer & Waterstaat liet eerder al weten dat zo'n 70% van de doorrijders uiteindelijk tegen de lamp loopt.

Sinds 2004 kunnen pomphouders de kentekens van doorrijders doorgeven aan gerechtsdeurwaarders die de tankbeurt n hun eigen werkzaamheden doorberekenen aan de wanbetaler. BOVAG-woordvoerder Paul de Waal geeft automobilisten die de hoge brandstofprijzen middels diefstal willen ontwijken, weinig kans: "De pakkans is door het verstrekken van persoonsgegevens aan deurwaarders flink toegenomen. Mensen die denken proletarisch te kunnen tanken, komen snel bedrogen uit."
Provincie:
Tag(s):