vrijdag, 15. februari 2008 - 20:41

Stem en win in Flevoland Bibliotheek Lelystad!

Lelystad

Op 11 februari 2008 startte op de jeugdafdeling van FlevoMeer Bibliotheek|Lelystad de Nederlandse Kinderjury. Ben jij tussen de zes en twaalf jaar? Stem dan op je favoriete boek en maak kans op fantastische prijzen zoals kaartjes voor de musicalvoorstelling Ciske de Rat of een VIP arrangement naar de Efteling met je hele familie. Jij en alle andere kinderen van de Nederlandse Kinderjury 2008 mogen dan beslissen welke boeken uit 2007 het beste zijn.

Wat moet je doen?
Lees vòòr 1 juni 2008 zoveel mogelijk kinder- en jeugdboeken die in 2007 voor het eerst in het Nederlands zijn verschenen. De boeken zijn te herkennen aan het Kinderjurylogo 2008 op de rug van het boek. Staat het logo niet op je favoriete boek? Kijk dan op de eerste bladzijde van het boek of het in 2007 gemaakt is. In de bibliotheek zijn speciale stemformulieren verkrijgbaar waarmee jij je stem kenbaar kan maken. Vul deze in en lever het in, in de speciale Kinderjury-stembus. Uit alle uitgebrachte stemmen worden half juni 2008 de winnaars gekozen en bekendgemaakt.

Wie mogen meedoen?
Alle kinderen tussen de zes en twaalf jaar mogen meedoen, ook kinderen die nog geen lid zijn van de bibliotheek. Lid worden kost namelijk niets (voor kinderen tot 16 jaar).Wil je meer weten neem dan kontakt op met FlevoMeer Bibliotheek|Lelystad, tel: 249200 of surf naar www.flevomeerbibliotheek.nl.

Lelystadse Kinderjury
Dit jaar is er ook een Lelystadse Kinderjury. Verschillende basisscholen uit Lelystad vormen samen de Lelystadse Kinderjury. De leerlingen gaan de eerstkomende drie maanden heel veel lezen. Eind mei vullen zij hun stemformulieren. Hieruit zal de top 5 van de Lelystadse Kinderjury worden samengesteld. De scholen en de leerlingen worden in deze periode begeleid door medewerkers van de bibliotheek. De uitslag zal feestelijk bekendgemaakt worden tijdens een grote bijeenkomst in de bibliotheek. Deze kinderjury bestaat uit leerlingen van groep 4/5 van Basisschool De Triangel, groep 5 van Basisschool De Optimist, groep 5 van. Basisschool De Horizon, groep 5 van de Driesprong en leerlingen van groep 4/5 en groep 5/6 van Basisschool Driestromenland
Provincie:
Tag(s):