zondag, 20. april 2008 - 18:42

'Stenenleggers' geven presentatie aan publiek

Tilburg

Het bedrijf Habidrome heeft vandaag in het Willem II stadion uitleg gegeven waarom zij de gouden keien, die de regio weken lang bezig hielden, hebben gelegd. Directeur Koen van Hoeckel gaf die uitleg in een redelijk volle zaal in Tilburg. Daar waren zo'n 350 geintereseerden aanwezig.

Het bedrijf bouwt en verbouwt seniorenwoningen zodat mensen langer in hun oude huis zelfstandig kunnen blijven wonen en zodat zij langer uit serviceflats en verzorgingshuizen kunnen blijven. Dat wordt gedaan door technische aanpassingen en comfortabele aanpassingen te maken.

Ook werd het nieuwbouwplan Piusplein gepresenteerd. Daar zal in de Tilburgse binnenstad zo'n 78 woningen worden gebouwd. In een presentatiemap stonden ook nog plannen voor Hilvarenbeek en Assen uitgelegd.

De gouden keien werden op lokaties gelegd waar het bedrijf kansrijke lokaties heeft gevonden voor de bouw van woningen die in hun filosofie passen zoals bij de kazerne in Vught en de wijk Kruidenbuurt in Eindhoven. Nabij deze lokatie werden keien gevonden.

De steen bij de moskee symboliseerde ondermeer dat iedereen, van welke afkomst, religie een dergelijke woning in de wacht kan slepen. De steen bij de kerk werd toegelicht. De kei bij de Heilige Maria Margaritakerk werd genoemd als klokkeluider, verwijzend naar pastoor Schilders die vroeg zijn klokke luidde en daarmee vorig jaar ruimschoots in het nieuws kwam. Het bedrijf ziet zich ook als klokkeluider voor de woning markt.

Met de steen in het centrum van Tilburg wilde het bedrijf laten zien, de voorzieningen zoals die in het centrum te vinden zijn, dicht bij de senioren te kunnen houden door projecten in de centra te ontwikkelen.

De gouden stenen wil het bedrijf schenken aan de gemeente als kunstwerk, ter herinnering aan de aandacht het bedrijf volgens van Hoeckel aan Tilburg heeft gegeven via de media-aandacht die de actie trok. Als de gemeente ze niet wil hebben, dan worden ze geveild voor een goed doel.
Provincie:
Tag(s):