donderdag, 21. februari 2008 - 9:59

Stevige programmering tijdens Jazz Festival in Maastricht

Maastricht

In Maastricht vindt van 14 t/m 16 maart het Jazz Masters festival plaats. Op het jazzfestival zullen dit jaar The Yellowjackets, Diane Schuur, Toots Thielemans, David Linx & Fay Claassen, Enrico Rava en de Rosenbergs op het hoofdpodium optreden, zo maakte de organisatie bekend.

Deze ‘Masters of jazz’ treden op in het Theater aan het Vrijthof tijdens het tweede Tefaf weekend. Bij de vorige editie werd het festival betiteld als ‘de intieme tegenhanger van het grote North Sea Jazz’ en ‘waardig opvolger van Jazz Mecca’. Het ziet er naar uit dat Jazz Maastricht Masters 2008 deze reputatie meer dan waar zal maken.

Zoals elk jaar zijn er ook weer onverwachte verrassingen, zoals The Duet uit Israël, Steven Delannoye uit België en de multi-stylist Bobby Stern. Er is veel aandacht voor lokaal talent met pianist Frank Giebels en ensembles voortgekomen uit de afdeling jazz van het Conservatorium Maastricht. Een tribute aan de in september overleden Joe Zawinul, oorspronkelijk geprogrammeerd voor deze editie, zal worden verzorgd door een cast rond drummer Ron van Stratum. Anke Angel en Boogie Boy brengen met hun stevige blues en dynamische boogie woogie een hommage aan het verleden.DJ Maestro sluit elk dagprogramma af met een After Party in de Groote Sociëteit.
Provincie:
Tag(s):