maandag, 24. maart 2008 - 12:51

Stichting Artifest organiseert groots cultureel festival in Lelystad

Lelystad

Op 5, 6 en 7 september zal er een nieuw spraakmakend kunst, cultuur en muziekfestival worden georganiseerd in Lelystad. Initiatiefnemer is Anja Kramer van het communicatiebureau Kramers’ Communicatie. Stichting Artifest zal nauw samen gaan werken met verschillende organisaties uit Lelystad, zoals de AKU, de scholengemeenschappen en lokale kunstverenigingen. Samen maken zij zich sterk voor een nieuw cultureel festival, dat het Lelystadse Stadshart weer moet laten bruisen. Een driedaags festival dat voor alle leeftijdsgroepen iets te bieden heeft en dat Lelystad op een positieve manier onder de aandacht moet brengen.

De eerste organisatorische stappen zijn inmiddels gezet. Het schrijven van een businessplan, het aanvragen van subsidies, het formeren van een bestuur, het oprichten van een stichting en natuurlijk het werven van vrijwilligers. Anja Kramer en Monique Wesker zijn er al maanden druk mee, het plan van aanpak ziet er veelbelovend uit. De enthousiaste reacties van belanghebbende partijen bevestigen dat dit initiatief in goede aarde valt. Lelystad is toe aan een nieuwe impuls op cultureel gebied.

Het festival, dat plaatsvindt op de vrijdagavond, zaterdag en zondag, kent diverse grote buitenactiviteiten. Het festival begint op vrijdagavond 5 september met een spectaculaire opening.

Op zaterdag en zondag is er een grote kunst- en antiekmarkt, waar kunstenaars en verenigingen zich aan het grote publiek kunnen presenteren. Deze vindt plaats rondom het Agoracomplex. Op de markt worden bovendien verschillende culturele korte workshops georganiseerd voor zowel kinderen als volwassenen, waarbij men de zelfgemaakte kunstwerkjes direct mee naar huis kan nemen. Op de zaterdag is er verder veel aandacht voor straattheater en de open dag van de AKU. Kunstenaars en workshop initiatiefnemers die graag een marktkraam willen afnemen kunnen zich nu al aanmelden via www.artifest.nu.

De zondag zal sprankelen door de kunst- en antiekmarkt en een cultureel preuvenement rondom het Agoratheater, om Lelystad een ‘smaakvolle’ middag aan te bieden. Hiervoor wordt samengewerkt met de Stichting Horeca Flevoland. De sponsors die het mede mogelijk maken om Artifest te organiseren, worden in het zonnetje gezet bij Grand Café Applaus.

De doelstelling van de stichting Artifest is het neerzetten van een jaarlijks terugkerend festival dat veel publiek uit Lelystad en daarbuiten naar het centrum van de stad brengt. Al met al belooft het weekend van 5, 6 en 7 september een spraakmakend evenement te worden dat Lelystad, hoofdstad van de Provincie Flevoland, nieuw cultureel elan zal bezorgen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kramers Communicatie op 0320 – 25 77 52 of via www.artifest.nu
Provincie:
Tag(s):