woensdag, 8. oktober 2008 - 19:44

Stichting Centrummanagement Oss ontvangt stimuleringsbijdrage

Oss

Op 8 oktober is het nieuwe Programma Centrummanagement gepresenteerd in het Frits Philips Muziekcentrum in Eindhoven. Met dit vierjarige programma wil de Kamer van Koophandel (KvK) Brabant organisaties voor centrummanagement ondersteunen bij professionalisering en de verdere kwaliteitsslag, samen met Hoofdbedrijfschap Detailhandel en Platform Binnenstadsmanagement. Vier lokale initiatiefnemers, uit Eindhoven, Oss, Schijndel en Veldhoven, ontvingen de stimuleringsbijdrage Centrummanagement. Zij krijgen ieder 10.000 euro en inhoudelijke ondersteuning voor verdere professionalisering.

Centrummanagement moet leiden tot krachtige en aantrekkelijke winkelcentra. De KvK vindt goed functionerende dorps- en stadscentra belangrijk voor het lokale en regionale vestigingsklimaat en wil daar een actieve bijdrage aan leveren.

Het Programma Centrummanagement bestaat onder meer uit themabijeenkomsten, een handboek en de stimuleringsregeling Centrummanagement. De stimuleringsregeling is bedoeld voor lokale organisaties, winkeliers- en ondernemersverenigingen, en lokaal gedragen initiatiefgroepen. Deze organisaties moeten zelf minimaal 2.000 euro bijdragen aan centrummanagement.
Provincie:
Tag(s):