vrijdag, 1. februari 2008 - 21:12

Stichting Hulphond krijgt 4000 euro

Emmen

Beloofd is beloofd, daarom was Monique Egbers van Stichting Hulphond vorige week bij Netwerk Notarissen Kral & Schukken op bezoek. Uit handen van Jos Kral en Bean Schukken ontving ze een cheque van vierduizend euro.

Tijdens de officiële opening van het nieuwe onderkomen van het notariskantoor aan de Weerdingerstraat, vorig jaar november, werden (zaken)relaties verzocht geen cadeaus of bloemen mee te nemen, maar een bedrag voor Stichting Hulphond te doneren.

De openinghandeling werd destijds verricht door hulphond Labor. Dit gebeurde door het wegtrekken van een doek over het schilderij van Toyist Dejo uit Emmen, dat alle werkzaamheden van het notariskantoor uitbeeldt.

De cheque vertegenwoordigt het mooie bedrag van vierduizend euro. Dit geld wordt gebruikt voor het trainen van een pup die na een gedegen opleiding ingezet gaat worden als hulphond voor fysiek gehandicapten. Monique Egbers was zichtbaar ingenomen met het gebaar. “Het is een mooi bedrag, waar de stichting erg blij mee is.�

Navraag leert dat de totale kosten voor een opleiding van pup tot volleerde hulphond een bedrag van 26.000 euro kost. Egbers: “Het lijkt misschien dat 4000 euro een druppel op een gloeiende plaat is, maar met dit geld kan voor de pup de eerste basis worden gelegd.�
Provincie:
Tag(s):