woensdag, 7. mei 2008 - 13:51

Stichting Synagoge Enschede omarmt manifest Doekle Terpstra

Enschede

In het manifest ‘Benoemen & Bouwen’ roept Doekle Terpstra op tot het benoemen, aanpakken en oplossen van problemen in de samenleving. Doel hiervan is om meer verbinding te krijgen tussen mensen. De Stichting Synagoge Enschede heeft woensdag laten weten dit initiatief van harte te steunen.

De Stichting streeft ernaar van de synagoge van Enschede een ‘Huis dat Verbindt’ te maken. Een plek waar ontmoeting en debat een belangrijke rol spelen. Dit komt tot uiting in het project ‘De Week van de Ontmoeting’. Doel hiervan is om de tolerantie en het respect van kinderen ten opzichte van andere culturen te vergroten.

Het project laat leerlingen van groep zeven en acht van het Twentse basisonderwijs kennismaken met de joodse, christelijke en islamitische cultuur. Kinderen krijgen lesmateriaal met opdrachten over deze culturen. Daarnaast krijgen zij de mogelijkheid de synagoge te bezoeken. Door de samenwerking met kerken, kloosters, moskeeën en andere synagogen in de regio kunnen kinderen ook andere religieuze gebouwen bezoeken.

Belangrijk doel van het project is de vaak bestaande ‘angst’ voor het onbekende weg te nemen waarmee tolerantie, respect en begrip voor de ander worden vergroot. “Kinderen zullen vooral ontdekken dat culturen veel overeenkomsten hebben�, stelt Marlies Kruiper van de Stichting Synagoge Enschede.

“Daarnaast blijft de synagoge voor alle leeftijdsgroepen natuurlijk een indrukwekkend gebouw om te bekijken," aldus Kruiper. Inmiddels doen meer dan 600 leerlingen mee aan het project. Meer informatie is te vinden op www.synagoge-enschede.nl
Provincie:
Tag(s):