dinsdag, 23. september 2008 - 9:31

Stijging fietsendiefstallen in Tegelen en Reuver

Beesel

Dinsdagavond zijn op diverse plaatsen in Beesel en Swalmen drie 17-jarige jongens uit Roermond aangehouden op verdenking van diefstal en heling. Agenten zagen de jongens over de Rijksweg te Reuver rijden. Aangezien de fietsen van de jongens zeer nieuw waren wilden de agenten de jongens controleren. Hierop probeerden de jongens te vluchten. Ze konden later worden aangehouden.

Hun fietsen bleken van diefstal afkomstig. Na onderzoek bleken de verdachten in het bezit te zijn van een boksbeugel en een zogenaamde blanco sleutel (een soort loper). Deze zijn in beslag genomen. De jongens zijn in afwachting van verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de herkomst van de fietsen en of de jongens verantwoordelijk zijn voor meerdere diefstallen.

De politie waarschuwt voor de diefstal van fietsen door middel van een zogenaamde blanco sleutel. Dit is een sleutel die op meerdere fietsen past. Vooral in Tegelen en Reuver is een stijging van het aantal diefstallen merkbaar. Zo werden er in 2007 in Tegelen 67 fietsen gestolen, terwijl dit in 2008 over dezelfde periode 122 fietsen waren. In Reuver werden er in 2007 55 fietsen gestolen. In 2008 waren er dit 69.

De stijging van het aantal diefstallen is onder andere te zien bij fietsen met een ouder type slot van het merk AXA, type 583, SL7 en SL9.
Provincie:
Tag(s):