dinsdag, 13. mei 2008 - 22:35

Stille tocht voor omgekomen brandweerlieden

Eelde

In Eelde vond dinsdagavond een stille tocht plaats ter nagedachtenis aan de drie inwoners die vorige week bij een brand om het leven kwamen. Anne Kregel (48), Egbert Ubels (38) en Raymond Soyer (29) maakten deel uit van de vrijwillige brandweer die vrijdag bij een brand bij scheepswerf Beuving in De Punt door het vuur zijn overvallen toen zij een brandende loods binnengingen.

De tocht was een initiatief van de Stichting Bloemencorso Eelde.
De stille tocht begon om 19.00 uur bij het Loughoes in Eelde en eindigde bij de brandweerkazerne. Vooraf werden bloemen aan de deelnemers uitgereikt.

De stoet werd voorgegaan door drie trommelaars van de plaatselijke harmonie “ Nieuw Leven�. Burgemeester Jan Rijpstra van de gemeente Tynaarlo maakte in zijn toespraak de vergelijking met de Enschedese vuurwerkramp, die vandaag eveneens werd herdacht. "Wij denken aan Anne, Egbert en Raymond'', zei Rijpstra. "Ze zitten in ons. De post Eelde, dat was hun huis.'' Na de toespraak stak de vrouw van Egbert Ubels met haar twee kinderen drie kaarsen aan. In de stille tocht liepen zo’n 5000 mensen mee.

De drie brandweerlieden worden donderdag en vrijdag met korpseer begraven.
Provincie:
Tag(s):