dinsdag, 5. augustus 2008 - 9:39

Stinkende café's door rookverbod

Amsterdam

De geuren van zweet, verschraald bier en de gezellige 'night before' worden niet langer verborgen gehouden door een deken van sigarettenrook. Bij de aanwezigheid van veel mensen in relatief kleine ruimtes, worden zowel de voormalige rokers als de verstokte niet-rokers vanaf nu in de cafés getracteerd op penetrante geuren die tot voor kort verborgen bleven.

Klanten vinden stank niet bepaald prettig, met name te merken bij het binnenkomen van het café.

Straks, in de herfst en winter, als de terrassen dicht gaan en ramen en deuren meer gesloten blijven, zal de concentratie van nare geuren sterk toenemen. In landen als Engeland, waar het rookverbod al langer van kracht is, zijn die ervaringen al opgedaan.

Om dit te voorkomen kunnen café-eigenaren kiezen voor een apparaat waarin echte luchtzuivering plaatsvindt. Circlair levert op basis van deze technologie een aan het plafond compacte plasmaNorm unit met een capaciteit die per exemplaar ruim voldoende is voor de volledige geurvernietiging in cafés (en/of rookruimtes in bijv. industrie of verzorgingshuizen) tot wel 200 m3 (70m2 vloeroppervlak) inhoud.
Categorie:
Tag(s):