zondag, 19. oktober 2008 - 13:53

Stoffelijk overschot gevonden bij brand

Den Helder

Zondagmorgen 19 oktober heeft de brandweer in Julianadorp een verbrand lijk aangetroffen toen het bezig was om bij een brand achter een apotheek te komen. Dit heeft de politie zondag laten weten.

De brand werd om 06.54 uur gemeld door een passant die zag dat er een brand woedde achter de apotheek aan de Langevliet in Julianadorp, gemeente Den Helder.

Verbrand lijk op binnenplaats
Toen de brandweer arriveerde sloegen er vlammen vanachter de apotheek boven het dak uit. Bij de bluswerkzaamheden achter het pand troffen brandweerlieden, op een binnenplaats, het onherkenbaar verbrande stoffelijk overschot van een persoon aan. De brand was snel geblust en het pand liep onder meer schade op aan het dak.

Politie-onderzoek
De politie stelt een onderzoek in dat zich in eerste instantie richt op de identiteit van de verbrande persoon. Nu is nog niet duidelijk of het om een man of vrouw gaat. De forensische opsporing is daar mee bezig.

De politie heeft een rechercheteam geformeerd dat onder meer de oorzaak van de brand onderzoekt en nagaat of het hier gaat om een misdrijf dan wel een ongeluk.

Het binnenplaatsje achter de apotheek was makkelijk toegankelijk en wordt ook wel als fietsenstalling gebruikt door personeel van de apotheek. Het grenst ook aan een gebouw van de Thuiszorg.

De politie vraagt een ieder die inlichtingen over deze zaak kan verschaffen om telefonisch contact op te nemen met de politie in Den Helder: 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):