zondag, 5. oktober 2008 - 16:52

Stoner wint thuis-Grand Prix

Casey Stoner heeft, evenals vorig jaar, de Grand Prix in zijn thuisland Australië op zijn naam gezet. Met een overtuigende voorsprong finishte de Ducati rijder in de snelste tijd ooit gereden op het circuit van Phillip Island, voor de kersverse wereldkampioen Valentino Rossi en Stoners team-maatje van volgend jaar.

Stoner vertrok vanaf Pole-position en gaf de leiding geen enkel moment uit handen. Alleen Nicky Hayden kon hem nog een paar rondjes volgen, maar ook de Amerikaan moest zijn meerdere erkennen in Stoner.
Valentino Rossie was tijdens de trainingen hard onderuit gegaan en wist zich slechts als 12e te kwalificeren. Hij begon sterk aan de race en lag na twee rondes al op een vierde plaats. Het duurde een aantal ronden voordat hij definitief met Toseland had afgerekend, een mooie strijd tussen de twee, met achter zich nog een drietal rijders die hoopten op een foutje.

Rossi kon uitendelijk de achterstand op Hayden nog dicht rijden en in de laatste ronde verwees hij de Honda rijder naar de laagste trede van het ere-schavot. Een laatste ronde waarin ook ed strijd om de vierde tot en met de zevende plaats nog een verrassende wending kreeg. Toseland kon in eerste instantie redelijk controleren, maar Lorenzo en Dovizioso drongen wel al rondenlang aan, met zo nu en dan wat positiewisselingen. Nakano had al de hele race vanuit de laatste positie in dat groepje alles aangekeken. Toch wist hij zijn machine nog naar een 5e plaats te sturen, echter Lorenzo. Toseland eindigt als zesde, net voor Dovizioso.

In de stand om het kampioenschap in de Moto-GP verstevigt Stoner zijn tweede plaats, mede omdat Dani Pedrosa al na een paar bochten vanuit derde positie onderuit ging en de strijd moest staken.

Op 19 oktober wordt de volgende race gereden op het Circuit van Sepang in Maleisië en de laatste race van het seizoen is een week later in het Spaanse Valencia.
Categorie:
Tag(s):