zondag, 10. augustus 2008 - 21:38

Stoomlocomotief rijdt van Gasselternijveen naar Stadskanaal

Gasselternijveen

Een bont gezelschap van treinreizigers stond zondag in de Hoofdstraat van Gasselternijveen te wachten op de stoomlocomotief die hen naar Stadskanaal zou brengen. Het gezelschap van ongeveer dertig personen had zich rond het middaguur verzameld bij het eigen gebouwde perron aan de Hoofdstraat.

De reizigers bestonden uit aanwonenden van de Hoofdstraat - Noord en de Vogelshemweg, twee straten langs de voormalige spoorbaan in Gasselternijveen. De bewoners van beide straten waren tijdens het onlangs gehouden "Oostermoer" feest met hun straatversiering en praalwagen in de prijzen gevallen en om dit te vieren ging de stoomlocomotief ,een oude omgebouwde Lanz Alldog, nog één keertje rijden naar het station "Stadskanaal" van de STAR.

Bij de aankomst op het station werden de reizigers opgewacht door de directeur van de STAR, hierna ging het gezelschap met een echte stoomlocomotief van de STAR naar Veendam en weer terug.

Een wens uit de dorpsvisie van de inwoners is uitbreiding van de museumspoorlijn van Stadskanaal naar Gasselternijveen. Velen uit Gasselternijveen hebben de trein vroeger nog twee keer per dag over het spoor zien rijden als de Philips trein, enkele ouderen uit het dorp zijn zelfs nog als passagier meegereisd in de stoomtrein.
Provincie:
Tag(s):