maandag, 11. augustus 2008 - 12:13

Storing spitsstroken A2 door diefstal kabels

Culemborg

Tijdens de ochtendspits bleven de spitsstroken op de A2 tussen knooppunt Everdingen en Culemborg gesloten in beide richtingen. Dit kwam door een technische storing. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de storing is ontstaan doordat onbekenden tientallen meters kabels hebben weggeknipt, waarschijnlijk om het koper eruit te halen.

Hierdoor kunnen de spitsstroken niet bediend worden vanuit de verkeerscentrale van Rijkswaterstaat. De aannemer doet aangifte van diefstal.

Gisteravond om 23.00 uur werd de storing ontdekt. Vanaf dat moment werken Rijkswaterstaat en de aannemer hard om de ontstane storing te verhelpen. Vanmorgen ontdekte men de diefstal.

Vanwege de gesloten spitsstroken zijn in beide richtingen slechts twee rijstroken beschikbaar. Tussen 09.00 en 10.00 uur ontstond er een situatie van langzaam rijdend tot stilstaand verkeer van ongeveer 7 kilometer vanuit Den Bosch naar Utrecht.

Wanneer de problemen voorbij zijn, is nog niet bekend. Pas als de camerabeelden bij de verkeerscentrale weer beschikbaar zijn gaan de spitstroken open. Het gaat om de communicatielijnen van de portalen naar de verkeerscentrale.

Zolang de werkzaamheden rond verbreding Everdingen-Deil duren, vindt er extra controle plaats door Rijkswaterstaat.
Provincie:
Tag(s):