zaterdag, 1. maart 2008 - 17:14

Storm raast over de provincie, dijkbewaking ingesteld

Groningen

De noordwesterstorm die zaterdagnacht en morgen over het land raasde heeft behoorlijk wat schade aangericht. Aan de Plutolaan in Groningen viel een bouwsteiger om wat voor een levensgevaarlijke situatie zorgde. In Delfzijl werden dakdelen van een wooncomplex aan de Saturnusstraat gerukt. En ook in Kloosterburen ging de storm er met een dak van een woning aan de Hoofdstraat aan de haal.

De brandweer was de hele nacht en ochtend in de weer om alle gevaarlijke situaties op te lossen. De steiger aan de Plutolaan viel bovenop enkele geparkeerde auto's. Met man en macht werd zaterdag geprobeerd de rotzooi op te ruimen.

Langs de hele kust is dijkbewaking ingesteld en de coupures van Delfzijl zijn, in verband met de verwachte hoge waterstand, rond 13.00 uur gesloten. Verwacht wordt dat tegen vijf uur de hoogste waterstand bereikt zal worden, zo'n 4 meter boven NAP.

De coupures bij Delfzijl worden bij storm vanuit het Noord- en Noordoosten gesloten bij een waterpeil van NAP + 2.60m. Vanaf NAP + 3 meter wordt er beperkt alarm geslagen. Bij verwachte waterstanden van NAP + 3.80m wordt besloten tot volledige dijkbewaking. (bron: Noorderzijlvest)
Provincie:
Tag(s):