zaterdag, 1. maart 2008 - 9:00

Storm raast over Nederland

IJmuiden

Vanwege de verwachte stormomstandigheden langs de Nederlandse kust is Rijkswaterstaat extra alert op de verschillende waterkeringen langs de Nederlandse kust.

Er is geen sprake van een acuut veiligheidsgevaar. Het sluiten van de waterkeringen zoals de Maeslantkering behoort tot de dagelijkse operationele werkzaamheden van Rijkswaterstaat. Indien de alarmeringspeilen worden overschreden zullen de verschillende waterkeringen worden gesloten. De Maeslantkering wordt voorlopig nog niet gesloten. De Stormvloedkering in de Hollandche IJssel wordt hoogstwaarschijnlijk wel gesloten.

In Noord-Holland wordt in verband met de hoge waterstanden het schutbedrijf van de Zuider- en de Kleine Sluis bij IJmuiden naar verwachting om 10.00 uur vanochtend stopgezet.

De storm heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de circustent van het Staatscircus Moskou-Holiday ernstig beschadigd. Het circus, dat dit weekend in het Brabantse Zeeland haar tenten heeft opgeslagen, zal door de schade voorlopig geen voorstellingen geven.

Ook op andere plaatsen in Nederland zorgt de storm voor extra drukte bij brandweerkorpsen. In Amsterdam/Amstelland kreeg de brandweer zaterdagochtend in vier uur tijd 25 stormschade-meldingen te verwerken.

Het KNMI waarschuwt vandaag dat tot het middaguur er in het hele land zware tot zeer zware windstoten kunnen voorkomen van 90 tot 110 km/uur.
Provincie:
Tag(s):