vrijdag, 21. november 2008 - 16:06

Storm veroorzaakt chaos in Bilthoven

Bilthoven

De brandweer Bilthoven en De Bilt zijn vrijdag enige uren bezig geweest met het verwijderen van omgewaaide bomen. Door de storm vielen diverse bomen op huizen, schuurtjes en een dixie toilet. Rond twee uur legde een omgewaaide boom het trein verkeer plat tussen Utrecht en Bilthoven. De boom had de spanningkabels geraakt waardoor het traject zonder stroom kwam te zitten.

Hierdoor kwam een intercity met zo'n 500 forensen stil te staan op de spoorwegovergang van de Leijenseweg. Dit met gevolg dat het gehele verkeer rondom de overgang en in het dorp vast kwam te zitten. De reizigers moesten twee uur in de trein blijven zitten, waarna zij door medewerkers van de NS uit de trein werden geholpen.

Echter doordat al het verkeer muurvast zat kon er nauwelijks vervangend vervoer ter plaatse komen om alle reizigers verder te vervoeren. De gemeente had aan het begin van de avond net opgeschaald naar GRIP-1 om het opvang- en verzorgingsplan in werking te stellen, toen het noodvervoer alsnog op gang kwam en de laatste reizigers eindelijk naar huis konden.

Na vier uur wachten op een 'spoorhoogwerker' van Structon kon men eindelijk van start en werd de boom stukje bij beetje van de bovenleiding gepeld en de schade door proRail herstelt.
Provincie:
Tag(s):