donderdag, 31. januari 2008 - 21:01

St(r)aat op instorten

Krommenie

De gemeente Zaandstad heeft door een extern onderzoeksbureau een aantal huizen laten onderzoeken aan de Wilhelminastraat in Krommenie.
Het onderzoeksbureau kwam hoogst waarschijnlijk donderdag met een alarmerendrapport op tafel, omdat de gemeente besloot de zeven woningen direct te ontruimen.

De bewoners zouden al geruime tijd aan het procederen zijn tegen de gemeente omdat hun huizen angstvallig scheef zijn gaan staan sinds begonnen is met het bouwrijp maken van een achterliggend terrein. Hier moet een nieuwbouwcomplex verrijzen.

"Het is echt te gek voor woorden. Al jaren zijn we hier mee bezig en nu worden we zonder pardon uit ons huis gezet. Dit is echt niet van gisteren, de gevel staat al een hele poos scheef en het is niet normaal zoals het huis de afgelopen tijd verzakt is", aldus een ongeruste bewoner.

De politie was in grote getale aanwezig om de ontruiming in goede banen te leiden. De bewoners gaan voor minimaal een week hun huis uit en moesten hun sleutel inleveren bij de politie. Nadat men de woning verlaten had, werd men opgevangen in een buurthuis in Krommenie. Hier werden zij door de burgemeester van Zaanstad ingelicht

Het is op dit moment nog niet bekend waar de bewoners in de tussentijd worden opgevangen.
Provincie:
Tag(s):