maandag, 7. juli 2008 - 11:02

Straatracer raakt rijbewijs kwijt

Dokkum

De politie heeft zondagavond het rijbewijs van een 23-jarige straatracer uit Hurdegaryp ingevorderd. De man was met 2 andere auto's aan het racen op de openbare weg.

Een getuige had de politie gewaarschuwd omdat hij had gezien dat er op de Walddyk een aantal auto's tegen elkaar aan het racen waren. De agenten gingen in een onopvallende politieauto ter plaatse. Op de Walddyk werd niks aangetroffen, maar wel op het parkeerterrein van een supermarkt aan de Hantumerweg.

Hier zagen de agenten drie auto's met hoge snelheid op het parkeerterrein achter elkaar aan reden. De afstand tussen de drie voertuigen was zeer minimaal, de bochten werden scherp aangesneden waardoor de banden gingen gieren. Van het parkeerterrein reden de drie auto's naar de rotonde van de Hantumerweg met Rondweg-Noord. Ook hier werd met hoge snelheid achter elkaar gereden en wederom met een minimale tussenafstand.

De agenten besloten vervolgens om de achtervolging in te zetten. Uiteindelijk konden ze alleen de 23-jarige bestuurder uit Hurdegaryp een stopteken geven. Nadat de bestuurder was gestopt werd zijn rijbewijs ingevorderd en tevens werd er proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):