vrijdag, 4. juli 2008 - 10:47

Straatrover direct aangehouden

Donderdagavond om half negen is een 37-jarige man uit Waalwijk op de Sint Janssingel aangehouden door de politie omdat hij kort daarvoor een man had beroofd. Het slachtoffer arriveerde bij een bank aan de Sint Janssingel. Hij wilde een zak geld in de daar-voor bedoelde kluis deponeren. Op dat moment liep een grote man tegen hem aan waardoor hij op de grond viel.

Hij liet de zak los en de zware jongen ging er mee vandoor. Een oplettende getuige had het gezien en rende hem achterna. Meerdere omstanders probeerden de man tegen te houden en aan te houden maar de verdachte rukte zich los. De getuige bleef hem echter achtervolgen en zag dat de man zich probeerde te verstoppen. Op dat moment arriveerde de politie en op aan-wijzing van de getuige kon de Waalwijker aangehouden worden.

Het slachtoffer was gewond geraakt aan zijn hoofd waarvoor hij behandeld is in het ziekenhuis. De verdachte had onderweg de zak geld al weggegooid die aan de eigenaar terug kon worden gegeven. De getuige zal vrijdag in het zonnetje gezet worden voor zijn hulp. De politie onder-zoekt of er mogelijk meer daders betrokken zijn bij deze zaak.
Provincie:
Tag(s):