maandag, 10. november 2008 - 14:11

Straatrovers aangehouden na snelle 1-1-2 melding

Lelystad

In de nacht van zaterdag 8 november op zondag 9 november raakten twee vrouwen lichtgewond nadat zij door vier gemaskerde straatrovers op de Gietenijbrug werden aangevallen en beroofd.

Rond 01:30 uur fietsten twee vrouwen uit Lelystad (20 en 21 jaar) over de Gietenijbrug toen ze belaagd werden door vier gemaskerde en met messen bewapende straatrovers.

Beide vrouwen kregen enkele flinke klappen en moesten geld en andere persoonlijke bezittingen afgeven. Toen de dieven weg waren, alarmeerde één van de slachtoffers via 1-1-2 de politie en gaf een duidelijk signalement van de straatrovers door.

Meerdere politie-eenheden snelden te hulp en kamden de omgeving uit. In de omgeving van De Wold werden een 16-jarige en 17-jarige jongen uit Lelystad aangehouden die aan het signalement voldeden en een mes en bivakmutsen bij zich hadden.

De derde verdachte, eveneens een 17-jarige Lelystedeling, werd in een woning in de Boswijk aangehouden. Ook bij hem werd een bivakmuts en een steekwapen aangetroffen.

De recherche achterhaalde zondagavond de vierde verdachte van deze gewelddadige straatroof. Ook deze verdachte, een 18-jarige inwoner uit Lelystad, werd in een woning in Lelystad gearresteerd. Rechercheurs troffen bij de doorzoeking die volgde een steekwapen en een bivakmuts aan evenals enkele spullen die toebehoorden aan de slachtoffers.

De wapens en bivakmutsen zijn in beslag genomen en voor sporenonderzoek veiliggesteld. Het rechercheteam onderzoekt ook of de vier verdachten bij andere straatroven in Lelystad betrokken zijn.
Alle verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):