maandag, 4. augustus 2008 - 19:01

Strafbaar speelgoed

Culemborg

Twee 16-jarige jongens uit Culemborg zijn zondagavond in hun woonplaats aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie. Met een plastic balletjespistool was in een vijver geschoten.De ene knul had het neppistool even geleend van de andere jongen.

Nadat hij het enkele keren had gebruikt werd ‘verder spelen’ gestopt door de komst van twee agenten. Beide jongens zijn meegenomen naar het politiebureau. De eigenaar van het speelgoed verklaarde het in Spanje gekocht te hebben. Hij deed afstand van het speelgoed.

Speelgoed dat op een echt wapen lijkt door kleur en/of vorm is in Nederland verboden. Dit geldt ongeacht de leeftijd van degene die het in bezit heeft –dus ook een kind- of de bestemming waarvoor het oorspronkelijk bedoeld is – dus ook een water- of balletjespistool dat goed gelijkend is.

Het is verboden zo’n nepwapen –op dit moment vaak vanuit een vakantieland- Nederland mee in te nemen, ook al is het verpakt. Een nepwapen mag ook niet in de woning worden bewaard.

Boetes voor het voorhanden hebben en het invoeren van een nepwapen beginnen bij 150 euro en kunnen verder oplopen, afhankelijk van het aantal wapens en de omstandigheden waaronder ze worden aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):