woensdag, 11. juni 2008 - 10:11

Strafrechtelijk onderzoek 'De Punt' afgerond

Eelde

Het Openbaar Ministerie (OM) van Assen heeft het strafrechtelijk onderzoek naar de oorzaak van de brand bij De Punt, die op vrijdag 9 mei j.l. drie brandweermannen het leven heft gekost, afgerond. Hieruit blijkt dat er sprake is van een technische oorzaak. Dit maakte het OM woensdag bekend.

Sporenonderzoek heeft uitgewezen dat de brand is ontstaan in de meterkast van de loods. Een verder onderzoek in samenwerking met KEMA zal meer duidelijkheid moeten scheppen over de precieze oorzaak. Dit met als doel lering te trekken uit dit incident.


Volgens het OM is er van strafrechtelijk verwijtbaar handelen bij het ontstaan van de brand geen sprake. Tot deze conclusie is men gekomen na het technisch onderzoek en het horen van diverse getuigen. De onderzoeken van de arbeidsinspectie, de Onderzoeksraad voor de Veiligheid en de Inspectie voor Openbare Orde en Veiligheid zijn nog in volle gang.

Tevens is er een onderzoek verricht naar de doodsoorzaak van de drie omgekomen brandweermannen. Een forensisch arts heeft vastgesteld dat het drietal door verstikking om het leven is gekomen.
Provincie:
Tag(s):