zaterdag, 20. september 2008 - 18:08

Strandbad in de race voor miljoen euro

Winterswijk

De gemeente Winterswijk en Stichting Behoud Strandbad gaan de strijd aan om een miljoen euro te winnen in het televisieprogramma BankGiro Loterij Restauratie. Donderdag 25 september om 19.25 uur op Nederland 2 komt het Strandbad in de uitzending.

In café-restaurant ’t Weurden, Weurden 1 is de uitzending op een groot scherm te zien. Iedereen is van harte welkom. Er kan van 25 september (na de uitzending) tot 28 september gestemd worden.

De afgelopen periode zijn er al diverse activiteiten aangegrepen, zoals deelname aan het bloemencorso en het 75-jarig bestaan van het Strandbad, om deelname aan het programma onder de aandacht te brengen. Ook zijn de afgelopen weken veel posters verspreid waarop de uitzending wordt aangekondigd. Om een plek in de finale te krijgen moet er veel gestemd worden. Van 25 september (na de uitzending) tot 28 september is dit mogelijk door te bellen naar 0909-8880 of een sms-bericht ‘Strandbad’ te versturen naar 2332.

In mei 2008 heeft Endemol opnames gemaakt van het Strandbad voor de nieuwe reeks uitzendingen. In de uitzendingen komen telkens twee in verval geraakte bouwwerken in beeld. De strijd wordt aangegaan met 15 andere monumenten die ook aan grootschalige restauratie toe zijn. Het gebouw met de meeste stemmen gaat naar de finale.

In de finale wordt uiteindelijk duidelijk welk bouwwerk het felbegeerde bedrag van maximaal een miljoen euro in de wacht sleept.
Provincie:
Tag(s):