maandag, 26. mei 2008 - 14:34

Streetracer met kindjes op achterbank raakt rijbewijs kwijt

Almere

Zondagavond greep de politie van Almere op de IJmeerdijk in toen twee auto’s tegen elkaar aan het racen waren. De bestuurders werden staande gehouden en moesten direct hun rijbewijs inleveren. In één van de auto’s zaten twee kleine kinderen, 1,5 en 3 jaar oud.

Zij bleven ongedeerd. Tegen de twee mannen, een 24 jarige inwoner uit Hoorn en een 26 jarige man uit Almere is proces-verbaal opgemaakt.

Rond 18:00 uur namen agenten poolshoogte bij de IJmeerdijk omdat er streetrace meldingen bij de meldkamer waren binnengekomen. Op het moment dat de agenten een onderzoek instelden troffen ze wel wat mensen aan maar geen hardrijdende auto’s. Even voor 19:00 uur zag een motoragent hoe twee auto’s, naast elkaar en vanuit stilstand met hoge snelheid optrokken om met een snelheid van bijna 130 km p/u een afstand af te leggen.

Met behulp van meerdere politie-eenheden werden de twee auto’s aan de kant gezet. In één van de auto’s zaten twee kleine kinderen, 1,5 en 3 jaar, op de achterbank. Tegen de bestuurders is proces-verbaal opgemaakt en werden direct de rijbewijzen ingevorderd. De officier van justitie beslist of de rijders hun roze papiertje terugkrijgen. Behalve het invorderen van het rijbewijs staat hen een fikse geldboete te wachten.
Provincie:
Tag(s):