dinsdag, 29. juli 2008 - 14:28

Stroomstoring houdt personeel fit!

Diemen

Diemen heeft dinsdagmiddag met een stroomstoring te kampen gehad. Huishoudens en bedrijven hebben hiervan enkele uren hinder ondervonden. Op bedrijvenpark Bergwijkpark zaten alle grote bedrijven zonder stroom. Bij Internetprovider XS4All maakte het personeel dankbaar gebruik van de 'verplichte pauze' door elkaar met stressballen te bekogelen. Ook het naastgelegen hoofdkantoor van Praxis moest het ontgelden.

Rond 12.30 uur viel de stroom uit waardoor veel bedrijven zonder noodstroomvoorzieningen niet meer normaal konden werken. Bij XS4All was de telefonische helpdesk tijdelijk niet bereikbaar. Klanten kregen de melding dat het nummer niet bestond. De servers van het Internetbedrijf draaiden echter gewoon door op een noodstroomvoorziening.

Het personeel zocht massaal de parkeerplaats op en de doos met stressballen zorgden ervoor dat iedereen een uurtje sportief bezig was.

Energiebedrijf Nuon is direct begonnen om er voor te zorgen dat de storing werd verholpen. Rond 15.00 uur hadden alle huishoudens en een groot deel van de bedrijven weer stroom. Over de oorzaak van de storing kon Nuon nog niets zeggen.
Provincie:
Tag(s):