woensdag, 11. juni 2008 - 10:25

Stroomstoring treft Vrije Universiteit Amsterdam

Amsterdam

Medewerkers en studenten van medische faculteit van de Vrije Universiteit van Amsterdam stonden dinsdagochtend voor gesloten deuren door een stroomstoring.

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een externe grote stroomstoring plaatsgevonden waardoor in het gebouw van de medische faculteit en in een deel van het wis- en natuurkundegebouw de stroom is uitgevallen. Het betreft hier de medische faculteit noord en de wis- en natuurkundegebouwen A, B en C (inclusief het proefdiercentrum). Er is momenteel nog steeds geen elektrische spanning.

De hele ochtend en begin van de middag zullen de betreffende gebouwen niet toegankelijk zijn voor personeel. Een aantal van hen is inmiddels naar huis gestuurd. Alleen in de hoogst noodzakelijke gevallen kunnen werknemers die toch naar binnen moeten – bijvoorbeeld in verband met proeven – onder begeleiding kortstondig naar binnen. Begeleiders zullen in het opvangpunt aanwezig zijn; werknemers moeten hen duidelijk de noodzaak aangeven waarom zij naar binnen moeten.

Dit geldt ook voor studenten die vandaag examens moeten doen in de betreffende gebouwen. Voor hen worden vervangende examenruimtes gezocht.

Update

De stroomstoring in de medische faculteit en het Wis- en Natuurkunde gebouw van de Vrije Universiteit is rond drie uur verholpen. Na controle van de gebouwen zijn ze vrijgegeven voor studenten en medewerkers. In de M-hal van het Wis- en Natuurkundegebouw en in de hal van de medische faculteit zijn informatiepunten ingericht waar medewerkers en studenten terecht kunnen met vragen. Dit meldt een woordvoerder.
Provincie:
Tag(s):