woensdag, 30. juli 2008 - 22:20

Student per direct kamer

Tilburg

Waar het in steden als Amsterdam en Utrecht vaak lang zoeken is naar een kamer, kan de student die deze zomer kiest voor studentenstad Tilburg vrijwel per direct een betaalbare kamer krijgen. Dit geldt niet alleen voor de particuliere kamermarkt. Ook de sociale studentenhuisvester WonenBreburg heeft per direct studentenkamers beschikbaar.

De snelle beschikbaarheid geldt vooral voor zogenaamde onzelfstandige woonruimte. Voor kamers met eigen voorzieningen als keuken en sanitair moet langer gewacht worden. De student die zich (kosteloos) inschrijft bij Kamerpunt van WonenBreburg kan meteen zien welke inschrijftijd nodig is voor welk type woonruimte. Niet zo zeer het gebrek aan aanbod maar de wens van de student zelf is daarmee bepalend voor de wachttijd. In die zin wordt er in Tilburg momenteel ook wel gesproken van een kwalitatief kamertekort.

De Taskforce Studentenhuisvesting, die al sinds 2001 actief is in het aanpakken van tekorten op de Tilburgse kamermarkt, is daarom druk bezig met realiseren van meer zelfstandige woonruimte voor studenten. Een voorbeeld hiervan is het in aanbouw zijnde nieuwbouwcomplex Intermezzo, waar volgend jaar ruim 400 zelfstandige eenheden voor
studenten worden opgeleverd. Om te zorgen dat er ook de komende jaren een ontspannen situatie heerst op de Tilburgse kamermarkt, blijft het echter nodig om nieuwe kamers toe te voegen. Ook dit heeft de nadrukkelijke aandacht van de Taskforce Studentenhuisvesting.
Provincie:
Tag(s):