zaterdag, 27. september 2008 - 11:01

Studenten bekijken Jeugdbeleid gemeente Venray

Venray

Afgelopen vrijdag brachten zestien eerstejaars studenten van de opleiding Pedagogiek van de Hogeschool Utrecht een bezoek aan de gemeente Venray. Zij voelden de gemeente aan de tand over het jeugdbeleid. Venray maakt namelijk, samen met elf andere gemeenten, kans op de Jong Lokaal Bokaal. Vooral het initiatief ‘Mijn idee is geld waard!’ heeft voor deze nominatie gezorgd.

De Jong Lokaal Bokaal is in het leven geroepen door de Nationale Jeugdraad en het Ministerie voor Jeugd en Gezin. Hiermee willen zij de gemeente belonen die niet alleen veel doet voor jongeren, maar ze ook laat meedenken en hun ideeën vertaalt in goed beleid.

Na de eerste selectieronde, die bestond uit het beoordelen van beleidsstukken, verslagen en andere bijdragen, stuurde de Nationale Jeugdraad vorige week jongerenteams op pad om op bezoek te gaan bij de genomineerde gemeenten. De studenten onderzochten met een kritische blik hoe jongerenparticipatie en jeugdbeleid in de praktijk vorm krijgt. Ze keken naar de thema’s inspraak in beleid en politiek, vrijetijdsbesteding, kansen en talenten, openbare ruimte en huisvesting.

De studenten gingen zowel met vertegenwoordigers van de gemeente als met jongeren die in de gemeente wonen in gesprek. In café ’t Podium kregen zij verschillende presentaties van de gemeente en van jongeren zelf.

Op 20 november zal minister Rouvoet de Jong Lokaal Bokaal uitreiken.
Provincie:
Tag(s):