woensdag, 16. april 2008 - 21:16

Studenten bereiden groots evenement voor in Hoogeveen

Hoogeveen

Studenten van de Stenden Hogeschool zijn, in samenwerking met “Hartstocht� Hoogeveen, bezig met het opzetten van een groots evenement. Dit zal plaats vinden in het Zuiderpark aan de A37 op 2 en 3 mei in Hoogeveen.

De hardwerkende groep studenten van de Stenden Hogeschool die aan het evenement deelnemen zijn: José Krikken, Dirk de Jong, Stefan Arends, Frank Thole, Aline van Raalte, Corina Schell en Isabell Dimitroff. Alle 7 studenten volgen de studie Commerciële economie met als minor Tourism & Event management. Meewerken aan een evenement is een onderdeel van de minor die op de Stenden Hogeschool wordt aangeboden. Op deze manier leren de studenten in de praktijk wat er allemaal bij komt kijken om een evenement op te zetten. De studenten vinden het organiseren van een evenement een goed leerproces, omdat er in de praktijk veel meer geleerd kan worden dan uit theorie. De studenten ondervinden op deze manier zaken die je niet kunt leren uit boeken.

Het evenement waar de studenten aan meewerken is het theater- en waterfestival Overstag in Hoogeveen. Het festival wordt gehouden op 2 en 3 mei in het Zuiderpark. In de Hoogeveensevaart komen 14 historische schepen te liggen. Ook wordt er tijdens deze dagen een Maritieme markt gehouden.

Het theaterprogramma is zo goed als rond. Er vinden verschillende theater-, muziek- en dansvoorstellingen plaats, er treden piraten koren op en er zijn voostellingen en activiteiten speciaal voor kinderen.
Elke avond wordt spectaculair afgesloten.
Provincie:
Tag(s):