vrijdag, 30. mei 2008 - 16:50

Studenten Haagse Hogeschool ontwerpen het beste TJ-biljet

Den Haag

John Wilson en Anand Sueman zijn de winnaars van de door de Belastingdienst en Universiteit Twente georganiseerde ontwerpwedstrijd. Het ontwerp “de 14e maand� van de studenten kwam tijdens de grote finale op de universiteitscampus als beste duurzame digitale dienst voor jongeren uit de bus.

Team Tunak van de Haagse Hogeschool won omdat hun ontwerp, volgens juryvoorzitter Janet Helder van de Belastingdienst ''een echte duurzame digitale dienst is, die de beschikbare technieken het beste inzet. Er wordt een goede relatie gelegd met jongeren, die ook op de lange termijn voor de Belastingdienst behouden kan blijven. Er is goed gekeken naar logistieke schema’s, naar de bestaande formulieren, en wanneer die formulieren een rol kunnen spelen. Ook is er verder gekeken dan alleen toepasbaarheid voor de Teruggaaf Jongeren. En het ontwerp was ook gewoon spannend.''

De vakjury beoordeelde onder meer kwaliteit en uitvoerbaarheid van de digitale dienst. Ook keek de jury naar de mate waarin het ontwerp qua communicatie, gebruiksgemak en toegankelijkheid aansluit bij de doelgroep. De hoofdprijs bestaat uit een deelname aan de Usability Professionals Association conferentie in Baltimore (VS). De publieksprijs ging naar het team Surf Smart van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Een aanmoedigingsprijs ging naar studenten van de Hogeschool voor de Kunsten van Utrecht.
Provincie:
Tag(s):