donderdag, 4. december 2008 - 15:54

Studenten Hogeschool Zuyd maken veiligheidsanalyse van Geleen

Geleen

Studenten van de Hogeschool Zuyd gaan zaterdagavond 6 december in het centrum van Geleen enquêtes afnemen onder uitgaanspubliek, omwonenden van het uitgaanscentrum en horeca-ondernemers. Dit is een onderdeel van een veiligheidsanalyse die wordt opgesteld over het centrum van Geleen.

De veiligheidsanalyse wordt gemaakt op basis van de resultaten van de enquêtes aangevuld met de objectieve aangifte- en incidentcijfers van de politie. Op basis hiervan wordt dan een plan van aanpak gemaakt om de veiligheid en aantrekkelijkheid van het stapcentrum van Geleen te vergroten. De verwachting is dat de studenten van Hogeschool Zuyd medio februari hun analyse zullen presenteren.

Gemeente Sittard-Geleen, politie Geleen, Openbaar Ministerie, het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Zuid-Limburg en Koninklijk Horeca Nederland, afdeling Sittard Geleen Born en de horecaondernemers in het centrum van Geleen, werken sinds 30 juni 2008 samen om het uitgaan in Geleen Centrum te verbeteren. Hiervoor zetten deze partijen het instrument “Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan� in.
Provincie:
Tag(s):