zaterdag, 9. augustus 2008 - 19:33

Studenten laten proefballonnetjes op over hoger onderwijs

Groningen

Op de KEI-markt van maandag 11 augustus aanstaande kunnen studenten bij de ROOD-stand hun ideeën over het hoger onderwijs laten horen. Studenten kunnen hun ideeën oplaten aan met helium gevulde ‘proefballonnetjes’. SP-Kamerlid Renske Leijten zal aanwezig zijn om te luisteren naar de ideeën van studenten.

Minister Plasterk van onderwijs heeft zich afgelopen jaar de minister van de proefballonnetjes bewezen. Leijten: “Allereerst lekte het plan van de minister uit om de basisbeurs af te schaffen. Een paar weken later liet de minister weten dat hij het collegegeld met 220 euro wilde verhogen. Vervolgens liet de minister weten het collegegeld voor een masteropleiding te willen verhogen of de studiebeurs om te zetten in een lening. Hij lijkt geen minister van Onderwijs, maar van Proefballonnetjes�.

ROOD wil graag weten hoe studenten zelf denken dat het hoger onderwijs beter kan en laat studenten daarom hun eigen proefballonnetjes oplaten. SP-kamerlid Renske Leijten zal aanwezig zijn om wél naar de ideeën van studenten te luisteren aangezien minister Plasterk studenten niet serieus lijkt te nemen.
Provincie:
Tag(s):