maandag, 15. september 2008 - 16:28

Studenten leveren verkeersborden massaal in

Groningen

De inleveractie van verkeersborden in de stad Groningen loopt zeer succesvol meldt de politie maandag 15 september. Halverwege de actieperiode zijn er al 146 verkeersborden ingeleverd. Daarnaast werden ook zestien winkelwagentjes teruggebracht. De politie is zeer te spreken over het verloop van de actie.

De Groningse politie startte de actie op 1 september. De eigenaren van verkeersborden kunnen tot 1 oktober zonder strafrechtelijke consequenties en anoniem ‘hun’ borden en andere illegale spullen inleveren. De politie is met deze vriendelijke actie begonnen om de diefstal en heling van verkeersborden en andere spullen een halt toe te roepen.

De diefstal van de borden levert soms verkeersgevaarlijke situaties op. Bovendien zorgt de verdwijning van de verkeersborden voor een behoorlijke schadepost voor de gemeente.

Optreden
Na 1 oktober zal de politie gerichte controles uitvoeren. Daarnaast kan de politie bij toeval op verkeersborden in (studenten)panden stuiten. Ook in dit geval zal de politie optreden door de borden in beslag te nemen en de ‘eigenaar’ te bekeuren. Het verkeersbordenproject komt uit de koker van de studentencontactfunctionarissen.
Provincie:
Tag(s):