woensdag, 9. januari 2008 - 19:57

Studenten organiseren verkeerscontrole

Emmen

Dinsdagmiddag en –avond hebben studenten van de politie van Zuid-Oost Drenthe een grootscheepse verkeerscontrole in het kader van hun opleiding georganiseerd nabij de Rondweg in Emmen. Ongeveer 40 medewerkers van Politie, Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst en Veilig Verkeer Nederland werkten mee aan de controle. De politie en andere organisaties stonden opgesteld bij de parkeerplaats aan de Sint Gerardusstraat.

Er werden tussen 14.30 uur en 19.30 uur 108 voertuigen gecontroleerd en van iedere bestuurder werd een blaastest afgenomen. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken.

Bekeuringen zijn uitgedeeld voor het niet dragen van een gordel (4x), het niet handsfree bellen (1x), het overschrijden van de maximum snelheid met 23 km/uur (1x), het onterecht voeren van mistlicht (1x), het hebben van ondeugdelijke verlichting (13x), het geen gebruik maken van de hulpkoppeling/losbreekreminrichting (3x), overbelading van 100 kg, geen APK keuring (4x), het rijden met een gescheurde band (1x), het bromfietsen op de verkeerde plaats van de weg (1x), het overschrijden van de constructiesnelheid van een bromfiets (1x waarbij het rijbewijs is ingevorderd), het rijden met gladde banden (3x), het rijden met een barst in de voorruit (1x), het rijden met een aanhangwagen zonder kenteken (1x) en het rijden met een losse accu (1x).

Tijdens de controle zijn twee voertuigen afgesleept. Bovendien is een bijl en een koperen pijp inbeslaggenomen. Eén bestuurder had nog openstaande boetes ter waarde van € 1269,- De auto van deze persoon is buiten gebruik gesteld. Na overleg met Justitie is de verdachte na verhoor heengezonden. Een tweede bestuurder had openstaande boetes ter waarde van € 56,-. Dit is ter plekke afgehandeld.

De studenten moesten tijdens de controle een examen afleggen, goed nieuws voor de studenten: allen zijn geslaagd.
Provincie:
Tag(s):