woensdag, 17. september 2008 - 16:20

Studentenhuis gesloten op last van gemeente

In het Belgische Smeermaas is op last van de gemeente Lanaken een studenthuis gesloten. Na inspectie bleek het studentenpand niet te voldoen aan de brandveiligheidseisen. In het pand in de grensplaats Smeermaas werden 7 studentenkamers verhuurd.

De gemeente Lanaken heeft sinds eind vorig jaar een nieuw politiereglement inzake kwaliteits- en veiligheidsnormen voor studentenkamers. In functie van dit nieuw reglement zijn alle panden die gebruikt werden voor studentenhuisvesting gecontroleerd op gebied van woonkwaliteit en (brand)veiligheid.

In de Belgische grensplaatsen rondom Maastricht wonen veel studenten die aan de universiteit van Maastricht studeren. Uitbaters van studentenhuizen kunnen nu een uitbaatvergunning verdienen voor hun onderkomens. Wanneer na inspectie door de gemeente blijkt dat een studentenhuis in orde is, qua woonkwaliteit en (brand)veiligheid, ontvangt de verhuurder de uitbaatvergunning. Een studentenpand aan de Bilzerbaan in Veldwezelt is het eerste pand waarvan de eigenaar beschikt over de vereiste vergunning.
Provincie:
Tag(s):