maandag, 17. november 2008 - 13:54

Stuurgroep onderzoekt topvoetbal in Limburg

Maastricht

De Stuurgroep Topvoetbal in Limburg is gestart. De stuurgroep is opgericht naar aanleiding van het initiatief van Fortuna Sittard en Roda JC om verschillende scenario's te onderzoeken voor de toekomst van top voetbal in Limburg.

De stuurgroep bestaat uit onafhankelijke professionals op het gebied van economisch draagvlak, financiën én de sport- en voetbalwereld en vertegenwoordigers van Roda JC en Fortuna Sittard. Voor Roda JC zitten Huub Narinx en Serve Kuijer in de stuurgroep. Jo Abelshausen en Hans Erkens vertegenwoordigen Fortuna Sittard. Ook Sef Vergoossen vervult een rol in de stuurgroep.

De stuurgroep onderzoekt alle aspecten voor topvoetbal in Limburg op grond van diepgaande onderzoeken naar draagvlak en marktmogelijkheden. De inhoudelijke aansturing van de verschillende activiteiten zal plaatsvinden vanuit de stuurgroep. In de stuurgroep zijn de leden Vogelzang en van den Wall Bake, als onafhankelijk lid benoemd op voordracht van de Provincie Limburg.
Naar verwachting zal een definitieve richting aan het einde van het eerste kwartaal van 2009 kunnen worden gepresenteerd aan de opdrachtgever van de stuurgroep, zijnde de Raad van Commissarissen en Directie van Fortuna Sittard en Roda JC.

Afgelopen week was het onrustig onder supporters van beide clubs toen bekend werd dat Roda en Fortuna de mogelijkheden voor een fuusie gingen onderzoeken. Dit leidde zaterdagavond tot de inzet van de Mobiele Eenheid (ME) in Kerkrade en Sittard.
Provincie:
Tag(s):