donderdag, 12. juni 2008 - 20:49

Subsidie tweede editie T-Parade € 65.000, -

Tilburg

De eerste editie van de T-Parade is de boeken ingegaan als een groot succes. De wil vanuit de drie betrokken organisaties om met dit bijzondere evenement door te gaan, is voor het college aanleiding om voor de tweede editie een incidentele subsidie van € 65.000 beschikbaar te stellen.

Mundial Productions organiseert de T-Parade in samenwerking met Carnavalsstichting Tilburg en Stichting Een Ster wijst de weg stap voor stap. "De gemeente ondersteunt een tweede editie van dit kleurrijke nieuwe evenement van harte. De kracht van de T-Parade zit vooral in de ontmoeting en samenwerking van minder - voor elkaar- voor de handliggende groepen in onze stad en het trots tonen van de vele
culturen en bevolkingsgroepen die Tilburg rijk is, " aldus wethouder Jan Hamming.

Dat de T-Parade ook nu weer volop leeft bij de Tilburgers blijkt wel uit het grote aantal inschrijvingen. Dat geldt niet alleen voor de parade op 24 augustus maar ook voor de spannende Miss en Mister T-Parade verkiezing op zaterdag 16 augustus en the Battle of Drums op zaterdag 23 augustus.
De T-Parade is een evenement voor en door Tilburgers dat bestaat uit verschillende onderdelen. Op 19 augustus 2007 vond de eerste editie plaats. Met ruim 1.100 deelnemers, 40.000 bezoekers en veel enthousiaste reacties. Op 24 augustus wordt het project afgesloten met een kleurrijke parade door het centrum van Tilburg en aansluitend een spetterend Zomerfeest.
Provincie:
Tag(s):