woensdag, 27. februari 2008 - 16:02

Subsidie voor ' Een kamer op het kerkhof'

Ysselstein

Het Jongeren Ontmoetings Centrum (JOC) op het Duitse kerkhof in Ysselsteyn heeft de beschikking gekregen over een replica van de kamer van Anne Frank. Zij wil deze replica gaan gebruiken in een voorstelling waarin het verleden wordt samengebracht met actuele thema’s. De gemeente heeft daarvoor een subsidie van € 2000,- beschikbaar gesteld.

Het initiatief wordt uitgevoerd door stichting Brink, met daarin het JOC, de Ysselsteynse muziek- en toneelwereld en enkele professionals. De voorstelling zal voeren over het kerkhof naar het Mob-complex waarin de voorstelling zestien keer wordt opgevoerd. Met toneel en muziek wordt het thema tot leven gebracht, gezien door de ogen van jongeren van nu. Het is vooral gericht op groepen jongeren, maar ook op de lokale bevolking. In totaal worden er 2400 toeschouwers bereikt.

Het college waardeert vooral het belang voor de Ysselsteynse gemeenschap en haar band met het kerkhof. “Hiermee wordt op een aansprekende locatie en op eigentijdse wijze dit belangrijke thema belicht voor jongeren�, aldus wethouder Van der Broeck.
Provincie:
Tag(s):